NJI

De training Oog voor interactie. Taalrijke interactie in kinderopvang 0-12 jaar' is officieel toegelaten tot de subsidieregeling Taal- en interactievaardigheden van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Dit meldt het NJI. 

In het tweede kwartaal van 2014 zijn verschillende partijen door het SZW benaderd om een speciale training te ontwikkelingen voor taal- en interactievaardigheden voor de kinderopvang. Oog voor interactie is door het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) samen met het ROC van Amsterdam ontwikkeld, en laat professionals uit de kinderopvangbranche zelf aan de slag gaan met hun eigen vaardigheden. Een terugkerend onderwerp in de training is het leereffect middels video-feedback en het verkrijgen van inzicht in doelgerichte handelingsverbetering. 
 
De training is inmiddels aangewezen voor de subsidieregeling van de overheid, die het geld beschikbaar stelt om taal- en interactievaardigheden van pedagogisch  medewerkers en gastouders te verbeteren. 
 
De toelating wordt waarschijnlijk op 15 december officieel bekend gemaakt in de Staatscourant. Hierna kan de subsidie worden aangevraagd via het Agentschap van SZW. 

© Nationale Onderwijsgids