Normal_creche_opvang_kinderen
De Taaltrein van Kentalis, een peutercommunicatiegroep voor kinderen en hun ouders, viert vandaag haar 5-jarige bestaan in Emmen. Overdag worden er activiteiten voor de peuters georganiseerd en vanavond is er een lezing voor jeugdartsen, logopedisten, pedagogisch begeleidsters en andere geïnteresseerde zorgaanbieders uit heel Emmen en omstreken. Dit meldt Kentalis.  
 
De Taaltrein biedt intensieve behandeling aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). De Taaltrein heeft locaties verspreid over het land. Iedere locatie heeft behandelgroepen waar kinderen van 2 tot 4 jaar die moeite hebben met praten met het begrijpen van taal geholpen worden. De Taaltrein biedt ouders handvatten voor een beter contact met hen kind. Het is de bedoeling dat het kind zich optimaal kan ontwikkelen om een goede start bij de peuterspeelzaal of op school te kunnen maken. 
 
Vandaag zullen de peuters en hun ouders een feestje vieren op de groepen om het 5-jarige bestaan van de Taaltrein in Emmen te vieren. De avond staat in het teken van kennisoverdracht op het gebied van communicatie, spraak en taal. Er wordt een lezing georganiseerd voor jeugdartsen, logopedisten, pedagogisch begeleidsters en andere geïnteresseerde zorgaanbieders uit heel Emmen en omstreken. Mensen uit het onderwijs en (jeugd)zorg krijgen daarnaast een kans om collega's die actief zijn in het werkveld rondom het jonge kind te ontmoeten op de avond. De lezing vindt plaats aan de Mantingerbrink 203 in Emmen.  Aanmelden voor de lezing kan via c.koops@kentalis.nl. 
 
© Nationale Onderwijsgids