Logo_koninklijke_kentalis_logo

Een groep dove en slechthorende peuters van Kentalis De Schakel in Sint-Michielsgestel zijn onlangs verhuisd naar de school voor speciaal onderwijs Kentalis Talent in Vught. Doordat de peuters nu in het gebouw van Talent ondergebracht zijn, kan er gezorgd worden voor een betere afstemming op de ontwikkelingen rond passend onderwijs. Op Talent wordt basisonderwijs aangeboden aan kinderen met cluster 2 problemen. Dit meldt Kentalis. 

De kinderen van De Schakel en van Talent krijgen allebei een taalstimuleringsprogramma en bijbehorende activiteiten aangeboden. Nu er intensiever samengewerkt wordt doordat de beide groepen in hetzelfde gebouw zitten kan deze expertise beter op elkaar afgestemd worden. Zo kunnen de kinderen zo optimaal mogelijk voorbereid worden op het onderwijs vanaf vierjarige leeftijd, ongeacht of dit nou speciaal of regulier onderwijs is. Op deze manier speelt de samenwerking tussen de twee Kentalis onderdelen in op het passend onderwijs. 
 
“Naast de nog betere voorbereiding op onderwijs vanaf vierjarige leeftijd, geeft de samenwerking kinderen de kans om op heel jonge leeftijd kennis te maken met andere slechthorende en dove kinderen en volwassenen,” aldus Monique van Helvoort, logopedist bij Kentalis De Schakel. De kinderen kunnen daardoor al vroeger kennismaken met gebarentaal en de Dovencultuur. 
 
© Nationale Onderwijsgids