Normal_voedselbank1

Vanaf deze week gaan de kinderen van zes buitenschoolse opvangcentra van Kern Kinderopvang producten inzamelen voor voedselpakketten. Na hun harde werk brengen de kinderen een bezoekje aan de Voedselbank om daar samen met hen pakketten te vullen. Doel van de inzamelingsactie is om de kinderen bewust te maken van de wereld om hen heen. Dit meldt Dichtbij.nl. 

Er leven in Nederland meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Voedselbanken voorzien de armste van pakketten met voedsel. Deze week is Kern Kinderopvang een inzamelactie voor de voedselbank gestart. Kinderen van BSO Het Kuikennest, Het Pinguinnest, Het Kievitsnest, De Super Vogels, Het Hoppershonk en De Bras proberen deze week zoveel mogelijk producten of 'oud' speelgoed te verzamelen om in voedselpakketten te doen. De kinderen gaan hiervoor langs de deuren, doen karweitjes, halen uw lege flessen op en ruilen allerlei zaken om maar nuttige vulling te krijgen voor de pakketten. Aan het eind van de week brengen de kinderen zelf een bezoekje aan de Voedselbank. Daar gaan ze samen met de medewerkers pakketten vullen en misschien wel helpen uitdelen. 
 
Mensen die willen helpen kunnen voedsel, producten of 'oud' speelgoed inleveren bij een bso van Kern Kinderopvang. Op iedere locatie in Nootdorp en Ypenburg staat een krat waarin u de spullen kunt inleveren. De actie loopt tot en met 15 december.
 
 © Nationale Onderwijsgids