Normal_kinderopvang_peuter

Ongeveer 80 procent van de medewerkers van het failliete kinderopvangbedrijf Triodus uit Den Haag gaat aan het werk bij de SWKGroep. In oktober maakte de SWKGroep al bekend dat het de kinderdagverblijven van Triodus overnam. Het merendeel van het personeel wordt dus ook overgenomen. Dit meldt Omroep West. 

Zeker 80 procent van de pedagogisch medewerkers gaat aan het werk bij de SWKGroep, aldus regiomanager bij de SWKGroep Irene Bui. De overname pakt minder gunstig uit voor de medewerkers met functies hoger in de bedrijfsstructuur. Van hen gaan minder mee naar de nieuwe werkgever.

Er is nog niet bekend of alle locaties van Triodus open zullen blijven. Bui: "Dat 20 procent van de medewerkers niet meegaat wil niet zeggen dat er locaties dichtgaan. Sommige medewerkers wilden zelf niet mee, bovendien zijn we op dit moment actief personeel aan het werven." Het personeel dat overgenomen wordt, krijgt een vergelijkbaar salaris en een contract voor onbepaalde tijd. 

De vakbond Abvakabo FNV is tevreden over de manier waarop de doorstart aan is gepakt, aldus woordvoerder van de vakbond Debbie van Leiden. "Het enige kritiekpunt is eigenlijk dat er sprake was van een 'prepack', de overname was al bekokstoofd vóór het faillissement van Triodus. Daardoor lopen contracten niet door, en moet al het personeel opnieuw solliciteren."

 © Nationale Onderwijsgids