Logo_logo_abvakabofnv

In de cao Kinderopvang 2012-2014 is afgesproken dat medewerkers in de kinderopvang in 2014 geen eindejaarsuitkering meer krijgen. Per januari 2014 is deze uitkering vervangen door een salarisverhoging. Vakbond Abvakabo FNV roept medewerkers op alert te zijn of deze loonsverhoging doorgerekend wordt. Dit meldt Kinderopvang Totaal. 

In de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor de kinderopvang is afgesproken dat pedagogisch medewerkers vanaf januari 2014 geen eindejaarsuitkering meer krijgen. In plaats van de uitkering moet er vanaf december 2014 een loonsverhoging van 2 procent aan alle pedagogisch medewerkers gegeven worden. 
 
De huidige cao voor de kinderopvang loopt tot aan het einde van 2014. De cao-onderhandelingen voor 2015 en de jaren daarna zijn momenteel alweer in volle gang. In de eerste jaren van het cao was afgesproken dat pedagogisch medewerkers een eindejaarsuitkering van 3,5 procent van het salaris kregen. De uitkering werd wel alleen uitbetaald aan medewerkers die het vooraf vastgestelde resultaat van dat jaar hadden gehaald. Tenzij er aanvullende of speciale afspraken met een organisatie zijn gemaakt, is de eindejaarsuitkering in principe helemaal van de baan in de kinderopvang, aldus de Abvakabo FNV. De vakbond roept pedagogisch medewerkers op in de gaten te houden of de afgesproken loonverhoging op hun loonstrook voor december doorgerekend wordt. 
 
© Nationale Onderwijsgids