Logo_logo__1_
De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag kinderopvang La Dolce Casa in Den Haag failliet verklaard. Volgens de curator is het de vierde keer in 2,5 jaar tijd dat een crèche van ondernemer Leo van Batenburg failliet gaat. Dit meldt Omroep West. 
 
Ouders kregen drie weken geleden een pamflet met daarop het nieuws over het naderende faillissement. Zij werden doorverwezen naar een andere, nog niet bestaande, kinderopvang. Het lijkt er volgens Omroep West op dat Van Batenburg ook achter deze kinderopvang zit.  'Er lijkt sprake te zijn van een patroon', aldus curator Vermeeren. 'Bij de andere faillissementen werden ouders ook telkens doorverwezen.'
 
Sinds de kinderopvang 2,5 week geleden dicht is gegaan zijn de ouders van ongeveer 70 kinderen op zoek naar een nieuwe crèche. Het is een deel van de ouders gelukt om een andere kinderopvang te regelen, maar nog flink veel ouders hebben geen alternatief gevonden. 
 
Volgende week wordt een bijeenkomst georganiseerd voor de ouders, aldus Vermeeren. Er wordt momenteel gekeken of er mogelijkheden zijn voor een doorstart. 'Alhoewel ouders natuurlijk wel allemaal al op zoek gaan naar een andere oplossing, dus dat wordt misschien lastig. Maar we kijken ernaar', zegt de curator.
 
© Nationale Onderwijsgids