Logo__cid_image002_jpg_01cfe7a4

SKE kinderopvang uit Enschede en Stichting Kinderopvang Humanitas hebben dinsdag de handtekening gezet onder de akte voor een bestuurlijke fusie. Begin juli werd hiertoe al een intentieovereenkomst getekend. De ondernemingsraden onderschrijven dat bestuurlijke samenwerking een goede stap is en beide organisaties helpt bij de realisatie van inhoudelijke en bedrijfsmatige doelstellingen. Dit meldt SKE Kinderopvang. 

Deze bestuurlijke fusie betreft behalve SKE ook de andere stichtingen van de organisatie. Alle Stichtingen blijven als rechtspersonen in tact en de huidige directie blijft aan. Christien van Wijk van SKE kinderopvang vormt samen met Anja Hol en Egbert Schelhaas van Kinderopvang Humanitas de nieuwe raad van bestuur van SKE kinderopvang.
 
Het is bekend dat de vraag naar kinderopvang al geruime tijd terugloopt. In Kinderopvang Humanitas heeft SKE kinderopvang een partner gevonden die mee kan helpen de dienstverlening verder te ontwikkelen. Door de bundeling van krachten blijft het mogelijk om in te spelen op de veranderende behoefte aan kinderopvang door ouders en op de wensen die de ouders en  overheid hebben ten aanzien van de ontwikkeling van kinderen.
 
De komende maanden werken SKE kinderopvang en Kinderopvang Humanitas een plan uit voor de samenwerking. Dit gebeurt in nauw overleg met de medezeggenschapsraden en de vakbonden. Zowel SKE kinderopvang als Kinderopvang Humanitas hechten er veel waarde aan dat de continuïteit en kwaliteit van de kinderopvang geborgd blijft, alsook de reeds in gang gezette ontwikkeling van intensieve samenwerking met de scholen.
 
© Nationale Onderwijsgids