Ouderavond positief opvoeden bij kinderopvang OOK tijdens Week van de Opvoeding

In het kader van de Week van de Opvoeding heeft Kinderopvang OOK, in samenwerking met jeugdzorgorganisatie Lindenhout op 6 oktober een informatieavond georganiseerd met als thema ‘positief opvoeden’. De belangstelling was groot, ruim 80 ouders hebben deze avond bezocht.

Kinderen die positief worden opgevoed hebben een grote kans om zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen met veel zelfvertrouwen. Medewerkers van Lindenhout, die opgeleid zijn met de methode van Positief opvoeden (Triple P: positief, pedagogisch, programma) gaven informatie over de pedagogische basisprincipes en kwamen met praktijkvoorbeelden. Na de lezing was er gelegenheid tot het stellen van vragen en werden pedagogische tips gegeven en uitgewisseld met andere ouders.
 
Positief opvoeden is een manier van opvoeden die erop gericht is de ontwikkeling van kinderen te bevorderen. Het betekent dat je op een opbouwende en niet kwetsende manier omgaat met het gedrag en de emoties van kinderen. Hierdoor zal je een sterke relatie met je kind opbouwen, goed met elkaar kunnen communiceren en het gedrag dat je graag ziet kunnen stimuleren. Ouders die meer willen weten over “positief opvoeden” kunnen met vragen terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).
 
© Nationale Onderwijsgids