Normal_peuter_hapt

1166 mensen uit Duiven hebben bezwaar aangetekend tegen het bezuinigingsplan van de gemeente op het peuterspeelzaalwerk. Als het aan de gemeente ligt raakt welzijnsdienst Mikado haar budget van 280.000 euro per jaar kwijt voor peuterspeelzaalwerk. Dit meldt de Gelderlander. 

De 1166 handtekeningen van ouders zijn donderdag overhandigd aan welzijnswethouder Daniëlle Vuulink. De ouders willen dat Mikado zijn beherend werk kan blijven doen. Dat er nu plannen zijn om het budget voor peuterspeelzaalwerk stop te zetten heeft te maken met de overheveling van taken van het rijk naar de gemeente. De gemeente Duiven moet hierdoor snijden in haar uitgaven.
 
De ouders vinden echter niet dat Mikado hier de dupe van moet zijn. Daarom tekenden zij bezwaar aan. Welzijnswethouder Daniëlle Vuulink gaf de vaders en moeder weinig hoop toen ze de handtekeningen in ontvangst nam. Op 15 september vergadert de gemeenteraad over de bezuinigingsvoorstellen van het college; dan wordt er duidelijk wat er gaat gebeuren. 
 
© Nationale Onderwijsgids