Normal_copyright_stockfreeimages_kind_eenzaam_bang_weglopen_verdrietig

Een incident dat op kinderdagverblijf ’t Debberke in Helmond plaats heeft gevonden, wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie (OM). Het gaat om een voorval waarbij een beroepskracht eenmalig geweld gebruikte tegen een kind. Dit meldde een woordvoerder van het OM donderdag, aldus het Brabants Dagblad.

Het gaat om een incident die in de zomer van vorig jaar plaatsvond. Tijdens het incident, zo vertelt wethouder Margreet de Leeuw, zou het personeelslid een kind hardhandig op bed hebben gegooid. Ook zou de neus van het kind dichtgeknepen zijn om er voor te zorgen dat het zou eten. Een ouder heeft begin dit jaar aangifte gedaan over het voorval. De Leeuw: “Sindsdien heeft 't Debberke de zaak goed opgepakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat daar nu goed gewerkt wordt. Was dat niet zo, dan had ik het kinderdagverblijf wel gesloten."
 
In het rapport van de GGD over het kinderdagverblijf staan ook enkele punten die niet naar behoren geregeld zijn. Er is bijvoorbeeld geen meldcode kindermishandeling in ’t Debberke. Ook zouden er geregeld te veel kinderen aanwezig zijn in verhouding tot het aantal beroepskrachten. De ouderraad zegt zich niet te herkennen in de kritiekpunten van de GGD. 
 
© Nationale Onderwijsgids