Normal_copyright_stockfreeimages_klaslokaal_klas_lokaal_leerling_stoel

In de komende weken gaat in Amsterdam een proef met zogeheten peuterscholen van start. Op drie scholen in Nieuw-West zal worden begonnen met deze combinatie van opvang en voorschool voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Het experiment in is een initiatief van de gemeente om de overgang naar de basisschool te versoepelen. Dit meldt Parool.

“Het aantrekkelijke van de peuterschool is dat jonge kinderen veel van elkaar kunnen leren”, zegt de de directeur van kinderopvang Impuls, verantwoordelijk voor de pilot op de eerste drie scholen. Nu gaan kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar uit dezelfde buurt naar verschillende locaties, een kinderdagverblijf of een voorschool. De gemeente wil dat deze kinderen naar dezelfde peuterschool gaan. De gedachte is dat kinderen met een (taal)achterstand veel vooruitgang zullen boeken door de omgang met leeftijdgenootjes zonder achterstand.

Uiteindelijk moeten er op tien scholen in Amsterdam peuterscholen komen. Maandag gaat als eerste  de peuterschool in Nieuw Sloten van start. Kinderdagverblijf Groeiland en basisscholen de Mijlpaal, de Vlaamse Reus en de Zevensprong werken daarin samen. De twee andere scholen die starten 15 en 22 september.

© Nationale Onderwijsgids