Normal_kinderen_dansen_ballet_streetdance

De gemeente Schoonhoven en Kinderopvang Schoonhoven hebben overeenstemming bereikt over de invulling van de combinatiefunctie cultuur. In het najaar wordt gestart met workshops kunst en cultuur voor kinderen met een structureel karakter. De combinatiefunctie cultuur heeft als doel kinderen te laten kennismaken met allerlei vormen van kunst en cultuur en ze te enthousiasmeren en stimuleren om zélf actief daarmee aan de slag te gaan. Dit meldt de gemeente Schoonhoven. 

Voor Kinderopvang Schoonhoven is de invoering van het 5-gelijke-dagenmodel voor de Schoonhovense basisscholen een goede kans om verschillende activiteiten met een cultureel karakter te organiseren. Verleden jaar werden er al workshops georganiseerd door de kinderopvang. Dit werd gedaan in samenwerking met lokale organisaties. Kinderen en ouders waren hier erg enthousiast over. De bedoeling is nu om het aanbod verder uit te bouwen, een structureel karakter te geven en verbindingen te leggen tussen relevante lokale organisaties. Dit wordt nu mogelijk door de combinatiefunctie cultuur.
 
Vanaf oktober gaat Kinderopvang Schoonhoven van start met de workshops in een Brede School programma. Dit keer staan dans, techniek en textiel & handvaardigheid op het programma. Kinderopvang Schoonhoven verzorgt drie keer per jaar een aanbod van workshops waaraan kinderen tegen een geringe eigen bijdrage kunnen deelnemen. De workshops zijn voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd, woonachtig in Schoonhoven. Begin september worden de kinderen benaderd via de Schoonhovense basisscholen. Kinderen uit Schoonhoven die buiten Schoonhoven op school zitten, zijn ook van harte welkom. Ze kunnen zich aanmelden bij de Kinderopvang Schoonhoven via tel. (0182) 387474. 
 
© Nationale Onderwijsgids