Logo_estro_logo_zwart

(Novum) - Kort voor het faillissement van kinderopvanggigant Estro zijn nog bonussen uitgekeerd aan de top van het bedrijf. Dat blijkt uit interne documenten, schrijft NRC Handelsblad zaterdag.

Estro ging op 5 juli failliet en maakte gelijk een doorstart onder de naam Smallsteps. Bestuursvoorzitter Jean-Pierre Bienfait blijkt in april nog een bonus van ruim 41 duizend euro over vorig jaar te hebben ontvangen. Hij kwam in november in dienst en heeft de bonus dus voor twee maanden werk gekregen. In juni, toen de voorbereiding voor het faillissement in volle gang was, kreeg hij nog een extra bonus van 25 duizend euro.

Financieel directeur Kris Geyssels, ook in november aangetreden, kreeg over 2013 een bonus van ruim 33 duizend euro. Ook andere werknemers uit de bovenste laag ontvingen in april een bonus over 2013.

De curator onderzoekt de gang van zaken rond de doorstart omdat investeringsmaatschappij HIG Capital ruim de tijd kreeg om in stilte een bod op het bedrijf voor te bereiden. Eigenlijk moeten daarvoor meerdere partijen worden benaderd, maar dat is pas in een laat stadium alsnog gebeurd.

Topman Bienfait had er belang bij om de opvang door HIG Capital te laten overnemen omdat hij dan bij Smallsteps kon aanblijven als bestuursvoorzitter. HIG Capital was al deels eigenaar van Estro. Smallsteps wil volgens de krant niet op vragen over de bonussen reageren.