Normal_kind_spelen_statisch

Kinderopvangorganisatie Stichting Welluswijs gaat op locatie kindcentrum De Kameleon in Hardenberg ook 100 procent flexopvang bieden. Welluswijs breidt daarmee haar diensten uit in Hardenberg. "Op deze manier kunnen we nog beter aansluiten bij de wensen van de ouders", stelt Miranda Jager, clustermanager van de locatie. Dit meldt de Stentor. 

"De 100 procent flexgroep biedt de mogelijkheid voor ouders, die wisselende diensten hebben, per kwartier opvang af te nemen", aldus Jager. "Flexibiliteit is iets wat ouders steeds meer vragen van hun kinderopvangorganisatie en het is aan ons om daarop in te springen.”
 
Op de flexgroep zal een inhoudelijke speelleerprogramma aangeboden worden. Welluswijs biedt de Uk&Puk methode ook aan op andere groepen. In het programma worden activiteiten aan de hand van thema's aan de kinderen aangeboden. Daarbij zijn er bijvoorbeeld beweegspellen om de motoriek te stimuleren en taalspellen met onder meer spraakondersteunende gebaren om de spraak- en taalontwikkeling te bevorderen. Ook maken rollenspellen, voor de creatieve ontwikkeling, deel uit van het programma. 
 
© Nationale Onderwijsgids