Normal_bouw

In het Zuid-Hollandse Ameide verrijst in schooljaar 2016/2017 een nieuwe brede school met daarin twee basisscholen en een peuterspeelzaal. Hierdoor hoeven de huidige panden niet te worden opgeknapt en wordt leegstand tegengegaan, aldus wethouder Arie Donker tegen Het Kontakt.

Hoewel er nog niet voldoende geld beschikbaar is om het plan te realiseren, moet dit volgens Donker wel gaan lukken vanuit de opbrengsten die voort zullen komen uit de panden van Peuterspeelzaal Ot en Sien en openbare basisschool Hendrik van Brederode. 
Beide organisaties zullen namelijk hun intrek gaan nemen in het pand van christelijke basisschool De Kandelaar. Daarnaast zal de gemeenteraad om een krediet worden gevraagd om de plannen verder te kunnen uitwerken. 
 
Het idee om de locaties samen te voegen komt voort uit het gegeven dat de verschillende panden toe waren aan een opknapbeurt, wat geld kost. Daarnaast kampten de scholen allen met leegstand, wat door de samenvoeging in een klap opgelost wordt. Basisschool De Kandelaar heeft genoeg ruimte over om Hendrik van Brederode en Ot en Sien te huisvesten, waardoor er slechts eenmaal een forse verbouwing nodig is en er geen complete nieuwbouw hoeft plaats te vinden.  
 
© Nationale Onderwijsgids