Normal_onderwijs_schoolbord_

Vanaf morgen staat er een noodgebouw in Bloemendaal waarin peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang Les Petits samen met de leraren en leerlingen van de Bos en Duinschool het komende jaar terecht kunnen. Er is een week tijd om het noodgebouw in te richten voordat de kinderen terugkomen van vakantie. Het oude gebouw brandde in juli af. Dit meldt Dichtbij.nl. 

Het noodgebouw staat aan het einde van de Zomerzorgerlaan, op het trapveldje naast het cricketveld. Dit is vlak bij de plek waar het oude gebouw stond. Wethouder Tames Kokke: 'We hebben met de school gezocht naar optimale vervangende huisvesting. Voor de ontwikkeling van de school is één plek heel belangrijk. Dat is gelukt!'
 
Het was de wens van de ouders, leerlingen en leerkrachten om bij elkaar te blijven. De afgelopen tijd zijn het bestuur, de gemeente en ouders op zoek geweest naar een (tijdelijke) locatie voor de peuterspeelzaal, bso en basisschool. Daarbij waren de voorwaarden dat het schoolgebouw binnen de zomervakantie gereed en ingericht moest zijn. Ook wilden de school en Les Petits hun dienst weer aanbieden op één locatie, zoals voorheen. Er is daarom gekozen tijdelijk naar een noodgebouw te verhuizen. Er zijn nog geen besluiten genomen over mogelijke herbouw van de oude school. 
 
© Nationale Onderwijsgids