Normal_peuter_kinderen_spelen_zand

Stichting Groen Cement heeft weer Kwaliteitsmerken Groene Kinderopvang uitgereikt. Deze keer aan buitenschoolse opvang (BSO) De Paddenpoel in Alphen aan de Rijn en Kindercentrum De Hobbit in Vlaardingen. De stichting reikt de keurmerken uit aan kinderopvanglocaties die zich inzetten voor structurele natuurbeleving voor de kinderen. Dit meldt Dichtbij.

BSO De Paddenpoel in Alphen aan de Rijn is een opvang voor kinderen vanaf 8 jaar en is onderdeel van Junis Kinderopvang. De Paddenpoel is een zogeheten thema-bso, de opvang is niet gekoppeld aan een basisschool maar legt de nadruk op een interessegebied. Bij De Paddenpoel staat de natuur nadrukkelijk centraal. De opvang werkt nauw samen met het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) en is gevestigd in bezoekerscentrum De Vlinder. Van daaruit gaan de kinderen geregeld op ontdekkingstocht door het omliggende veenweidengebied.

Ook Kindercentrum De Hobbit van Stichting Kinderopvang Vlaardingen voldeed aan de eisen van het keurmerk. De locatie biedt hele dagopvang voor kinderen tot vier jaar. In juni heeft de opvanglocatie het speelplein een grondige metamorfose gegeven tot speeltuin. Baby's op de opvang kunnen buiten slapen in speciale bedjes en rondscharrelen in de babytuin. Voor de grotere kinderen is er een moestuin, een kippenhok en allerlei speelplekken gemaakt van natuurlijke materialen.
 
© Nationale Onderwijsgids