Logo_skl_kinderopvang_logo

Bij SKL Kinderopvang Lelystad verliezen 25 medewerkers hun baan. Het gaat zowel om begeleiders op de kinderdagverblijven als kantoormedewerkers. Volgens de woordvoerster zijn de ontslagen nodig om de organisatie ook op de lange termijn gezond te houden. Maatregelen om de ontslagen te voorkomen, mochten niet baten. Dit meldt Omroep Flevoland.

Een daling in de vraag naar kinderopvang zorgt al langere tijd voor problemen bij SKL. Eerder moest de kinderopvangorganisatie vestigingen sluiten en groepen samenvoegen. Tijdelijke contracten werden niet verlengd. De woordvoerster hoopt dat deze nieuwe ontslagronde voorlopig de laatste is. Of dat zo is hangt af van de vraag naar opvang door ouders, maatregelen van de overheid en het verloop van de economische crisis, aldus de woordvoerster.

Het ontslag van de medewerkers is inmiddels aangevraagd en de ondernemingsraad gaat akkoord met het besluit. Eind augustus horen de medewerkers wie mag blijven en wie niet. Met de vakbonden is SKL nu bezig een sociaal plan op te stellen. In september en oktober volgt de uitvoering van de reorganisatie.

© Nationale Onderwijsgids