Normal_verbouwing

In Den Haag is afgelopen week begonnen met de bouw van de Brede Buurtschool Plus 03 en een Playground van de Toekomst. In de brede school zal onder andere een basisschool en een wijkcentrum komen, terwijl er op de playground speciale aandacht zal zijn voor de natuur. Dit meldt Architectenweb. 

De playground kent als thema 'into the wild'. Het concept won twee jaar geleden een prijsvraag van de Richard Krajicek Foundation en zal een sport- en speelterrein vormen in combinatie met elementen uit de natuur. In de binnenste ruimte komt een wildernis waar kinderen vrij kunnen spelen. Daaromheen komt een 'urban' voor sport en spel. “Zo leren jongeren zich bewegen in een natuurlijke en in een stedelijke omgeving,' aldus Liesbeth Pruijs, algemeen directeur van de foundation. De playground zal vanaf september 2014 gefaseerd in gebruik genomen worden. 
 
Buurtschool Plus 03
In de Brede Buurtschool Plus 03 zal onder andere de Jan van Nassau-school intrek nemen. Ook vestigen zich er een voor- en buitenschoolse opvang, een wijkcentrum en sportvoorzieningen. De lokalen van de Jan van Nassau-school zijn weliswaar gescheiden, maar er is altijd visueel contact mogelijk tussen de verschillende groepen via grote glazen schuifdeuren. 
De oplevering van de school staat gepland voor het tweede deel van 2015.