Logo_kobalt_logo

Kobalt Kinderopvang in Bergen op Zoom wordt door twee verschillenden eigenaren overgenomen. Zes vestigingen gaan op in de Stichting Kinderopvang Op Maat (KOM). Eerder leek het er nog op dat de Lowys Porquinstichting de kinderopvang van Kobalt onder haar hoede zou nemen maar in overleg met de rechtbank besloot de curator anders. Dit meldt BN DeStem.

Eerder deze maand werd Kobalt Kinderopvang failliet verklaard. De organisatie was een grote speler in de kinderopvang in Bergen op Zoom. In totaal verzorgde Kobalt de opvang voor zo'n duizend kinderen. Zes vestigingen worden nu overgenomen door KOM. Kindercentrum Le Garage (in een voormalige Citroëngarage) komt in handen van voormalig mede-eigenaar Johan Bosters en Ewout van den Berg.

Eerder leek het er nog op dat alle locaties over zouden gaan naar de Lowys Porquinstichting (LPS), een stichting voor christelijke basisonderwijs in West-Brabant en Tholen.  De meeste locaties van Kobalt zijn in scholen gevestigd en bijna alle rooms-katholieke en protestants-christelijke basisscholen zijn bij LPS aangesloten. De curator besloot na overleg met de rechtbank de overname toch aan de twee andere partijen te gunnen.

Tot 1 augustus draait de kinderopvang op de voormalige Kobalt-locaties door onder beheer van curator Ernst Butterman. Kobalt had 110 medewerkers in dienst, hoeveel daarvan hun baan kunnen houden is nog niet bekend.

© Nationale Onderwijsgids