Normal_creche_opvang_kinderen
Het  Plateau Openbaar Onderwijs Assen gaat een proef draaien waarin experts maximaal een jaar lang gaan volgen hoe een kleuter zich ontwikkelt. De experts moeten voorkomen dat kinderen te snel naar het speciaal onderwijs worden gestuurd. Zij kijken of het kind ook op het reguliere onderwijs mee kan komen. Dit meldt RTV Drenthe.
 
Het is erg lastig om te bepalen welk onderwijs het beste bij een kleuter past, aldus directeur Paul Moltmaker van Plateau Openbaar Onderwijs Assen. Tijdens het traject worden de kinderen dan ook langere tijd gevolgd door experts. Deze experts kijken niet alleen of het kind op een normale basisschool terecht kan, zij kijken ook welke aanpassingen er dan nodig zijn op de school. 
 
Volgens Moltmaker kiezen veel scholen en ouders het zekere voor het onzekere en sturen ze een kind naar het speciaal onderwijs als er twijfel bestaat. Echter, omdat de terugkeer naar het reguliere onderwijs moeilijk is, zitten er meer kinderen op het speciaal onderwijs dan nodig. Dit is slecht voor de ontwikkeling van het kind én kost de samenleving geld. Het project heet 'Voorziening voor het jonge risico kind'. In augustus 2015 gaat de proef van start. 
 
© Nationale Onderwijsgids