Logo_download__15_

Kinderopvangorganisatie De Zeven Bergen uit Hengelo heeft hulp gevraagd aan een andere instelling voor kinderopvang in de regio. De locaties van De Zeven Bergen worden nu overgenomen door De Cirkel Groep in de hoop daarmee een faillissement te voorkomen. Dit meldt Tubantia.

De Zeven Bergen heeft twee kinderdagverblijven en twee locaties voor buitenschoolse opvang. Deze vier opvanglocaties worden per 1 september overgedragen aan De Cirkel Groep. Deze laatste is een regionale organisatie met verschillende kinderopvangorganisaties onder haar hoede in verschillende Twentse gemeenten.

De kinderen kunnen na de zomervakantie gewoon terecht op hun vertrouwde locatie. Ook alle vijftien leidsters gaan mee in de overname. Het overige personeel moet wel op zoek naar een andere baan.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat er een overname plaatsvindt van een kinderopvangorganisatie in Hengelo. Eerder maakten Stichting Kinderopvang Hengelo (SKH) en de Stichting Kinderopvang Esrein (KOE) hun faillissement bekend. Beide instellingen werden door andere organisaties uit Overijssel overgenomen en konden zo een doorstart maken.

© Nationale Onderwijsgids