Logo_logo_windesheim

De eerste lichting studenten Pedagogisch Management Kinderopvang (PMK) heeft gisteren haar bachelor-diploma in ontvangst mogen nemen van Hogeschool Windesheim in Zwolle.Vier jaar geleden startte Windesheim de opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang (PMK) en speelde daarmee in op de behoefte in het werkveld aan managers die pedagogisch onderlegd zijn. 

Opleidingsmanager Jannie Kalkman is allerminst somber over de kansen van de afgestudeerde PMK-studenten. “De pedagogisch managers die wij afleveren zijn goed in staat om een leidende rol op te pakken bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld integrale kindcentra, waarover ik via de stages van studenten hele positieve berichten hoor. Onze studenten zijn goed in staat om de samenwerking tussen verschillende partijen te organiseren. De creativiteit en ondernemingszin die daarvoor nodig is, trainen we uitvoerig in onze opleiding. Die vaardigheden komen ook uitstekend van pas in andere branches zoals de jeugdzorg of gehandicaptenzorg.”

Van de eerste lichting die in 2010 begon aan de opleiding PMK kregen vijf studenten op 9 juli hun bachelordiploma. De verwachting is dat de eerste deeltijdstudenten aan het eind van 2014 hun bachelordiploma ontvangen. Het diploma biedt hen kansen op leidinggevende functies binnen de kinderopvang en andere sectoren waarin het kind centraal staat.

“De zachte inhoud van pedagogiek en de zakelijke inhoud van managen en ondernemen in combinatie met afwisseling en variatie in het lesprogramma, maakt deze opleiding zo sterk. Afgestudeerde studenten zijn veelzijdige managers die met het belang van het kind in het achterhoofd, goed kunnen inspelen op de mogelijkheden en kansen die zich in de markt voordoen”, aldus Kalkman.

© Nationale Onderwijsgids