Normal_familiedag_kindcentrum_femke_dak

Wie is je opa, wie is je tante, heb je een zus of een broer? Deze vragen komen op bij het thema “Familie”. Kindercentrum Femke Dak in Rijswijk nodigde in dit kader alle familieleden uit om naar de familiedag te komen. Vele familieleden gingen in op de uitnodiging en al snel toverden de pedagogisch medewerkers samen met de kinderen het kindercentrum over tot een familiecentrum.

De ochtend startte rustig met een bezoekje van de kinderen aan de buitenspeelplaats van het kindercentrum waar net de nieuwe moestuinbakken werden ingericht. Na de maaltijd en het middagslaapje stond het familiefeest gepland. De pedagogisch medewerkers legden ter voorbereiding de creatieve werkjes van de kinderen klaar en ook de foto’s die van de kinderen tijdens de diverse activiteiten waren gemaakt lagen te wachten op de bewonderaars. En toen was het zover..
 
De familieleden werden bij de deur verwelkomd en begeleid naar de groep van hun kind, kleinkind, broertje, zusje, nichtje of neefje. Samen bewonderden ze de werkjes en foto’s. In de hal stond de fotografe al klaar voor een familieportret. De mooiste foto printten ze uit en kwam in het ‘Familielijstje’ terecht. Onder het genot van een sapje en een koekje beschilderden de kinderen de fotolijstjes om ze vervolgens te versieren met plakletters, plakcijfers en plakfiguurtjes. De kinderen namen de familielijstjes vol trots mee naar huis. Vanwege het succes van de dag wordt de familiedag volgend jaar opnieuw georganiseerd.