Normal_friso_2

Op de Dag van de Ingenieur op woensdag 16 maart 2016 verwelkomt Hogeschool Inholland Delft Prinses Beatrix en Prinses Mabel voor de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs door Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). De prijs wordt voor de tweede keer uitgereikt aan de Ingenieur van het Jaar. Dat meldt Hogeschool Inholland.

Ingenieurs die zich onderscheiden in innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. Met deze prijs wil KIVI ingenieurs een podium bieden en de maatschappelijke dialoog met ingenieurs ondersteunen. De finalisten zijn: Laura Klauss (Co-founder van Better Future Factory), Rutger de Graaf-van Dinther (directeur bij BLUE21) en Tim Horeman-Franse (Director of Operations and Technology bij MediShield BV).

Prins Friso was ingenieur lucht- en ruimtevaarttechniek en werktuigbouwkunde. Hij bewoog zich nadrukkelijk op het snijvlak van ingenieurswetenschappen en maatschappij. Tevens was Prins Friso zeer gewaardeerd lid van KIVI. Zijn inspirerende nalatenschap aan de ingenieurswereld maakt het bijzonder passend om de Ingenieur van het Jaar te eren met de Prins Friso Ingenieursprijs.

De Prins Friso Ingenieursprijs 2016 wordt op de Dag van de Ingenieur op 16 maart 2016 bij Hogeschool Inholland Delft uitgereikt, in aanwezigheid van Prinses Beatrix en Prinses Mabel. De publieksstemming voor de prijs start op 15 februari via www.kivi.nl/dagvandeingenieur/stem-nu.

Tijdens het bezoek bij Hogeschool Inholland in Delft maken Prinses Beatrix en Prinses Mabel kennis met studenten die zich bezig houden met projecten op het gebied van duurzame techniek en groen. Inholland heeft duurzaamheid als een van de speerpunten gedefinieerd en levert daarmee een bijdrage aan de bedrijvigheid in een verstedelijkte regio als de Randstad. Daar komen maatschappelijke vraagstukken uit voort, zoals de druk op de groene ruimte, leefomgeving, klimaat en energie, leefstijl en gezondheid. De opleidingen binnen het Domein Techniek, Ontwerpen en Informatica en het Domein Agri, Food & Life Sciences stellen dergelijke vraagstukken centraal in onderwijs en onderzoek om creatieve oplossingen aan te dragen. 

© Nationale Onderwijsgids