Normal_euro_geld_betalen__7_

Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, zegt dat het onderzoek over de gelijke beloning van mannen en vrouwen in het hoger onderwijs de hogescholen bewuster heeft gemaakt van de risico's en valkuilen daarin. Hij pleit daarom voor het oprichten van een platform om hier gerichter naar te kijken. Dit meldt de Vereniging Hogescholen.

De Graaf reageert hiermee op een rapport van het College van de Rechten van de Mens. In dit rapport wordt het onderzoek beschreven dat het College heeft gedaan naar de beloning van mannen en vrouwen bij Nederlandse hogescholen. De valkuilen en de risico’s die ongelijke beloning in de hand kunnen werken zijn volgens De Graaf voor een deel herkenbaar. Hij ontkent dat dit een bewust beleid is van de hogescholen. Ook van het verschil tot tien procent in de beloning is geen sprake, volgens hem.
 
De Graaf geeft aan dat hij het zeker nuttig vindt om te kijken naar de verschillen in  beloningsverschillen en de risico's op beloningsonderscheid. Hij denkt daarbij aan het creëren van een platform waarin dialoog en leren centraal staat. “Cao-partijen zullen daarom Zestor, het arbeidsmarktfonds voor het hbo, vragen hierin initiatieven te ontwikkelen”, aldus De Graaf.
 
© Nationale Onderwijsgids