Normal_hogeschool_utrecht_gebouw

Het Utrecht Science Park wordt een 'livinglab', een etalage, van de kennis die in dit gebied wordt ontwikkeld en internationaal wordt toegepast. Volgens Jan Bogerd, voorzitter College van Bestuur Hogeschool Utrecht, is het science park een stimuleren omgeving voor werknemers en studenten om met elkaar te werken aan uitstekend beroepsonderwijs en baanbrekend onderzoek. Dat meldt Provincie Utrecht.

Overheden en partijen op het Utrecht Science Park werken samen aan de ambitie om in 2020 een internationaal toonaangevend vestigingsmilieu te bieden voor het cluster life science, duurzaamheid en gezondheid. Andere gebieden in de regio worden uitgedaagd om daarin een rol te vervullen en aan te sluiten.

In lijn met de afspraken uit het Bestuurlijk Overleg Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (BO MIRT) zijn afspraken gemaakt over ruimte om te groeien. Dit zou goed kunnen op het Utrecht Science Park zelf, omdat veel gebouwen hergebruikt kunnen worden. Concentratie en transformatie van bestaande gebouwen is uitgangspunt. Daarnaast wordt de regio betrokken bij de verdere ontwikkeling van het Utrecht Science Park. Burgemeester Gerritsen van gemeente De Bilt licht toe: “We hebben elkaar nodig, want alleen door elkaar binnen de regio te versterken, creëren we economische innovaties, een top arbeidsmarkt, goede bereikbaarheid en een aantrekkelijk woon-en werkklimaat.”

De ontwikkeling van het Utrecht Science Park vraagt om samenwerking én actie. In 2016 investeren overheden en partners daarom verder in samenwerking door onder andere een gezamenlijke lobby op te zetten richting Den Haag en Brussel. 

© Nationale Onderwijsgids