Normal_nr_43_deelnemers_talentworkshop_open_dag

NHL Hogeschool heeft tijdens de Open Dag op zaterdag 21 november een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen. Met 4201 bezoekers was de dag een groot succes. Scholieren konden van 10.00 tot 16.00 uur door middel van onder andere studieadviesgesprekken en persoonlijke voorlichting ontdekken welke opleiding en welk beroep het beste bij hen past. Dit jaar is een record aantal studiekeuzetesten van 633 afgenomen tijdens de Open Dag. Dat meldt NHL Hogeschool.

Tijdens de Open Dag werden scholieren op meerdere manieren in hun keuzeproces geholpen. Ze kregen persoonlijke voorlichting op maat en studieadviesgesprekken, maar konden ook een speciaal ontwikkelde Studiekeuzeworkshop of een Talentworkshop volgen. Daarnaast kregen bezoekers tips over do’s en don’ts bij het kiezen van een studie. Jetske Nieuwenhuis van het NHL Studieadviescentrum: “We merken dat door de 1 mei regeling de studiekeuze eerder plaatsvindt. Scholieren vragen ook steeds vaker een onafhankelijk studieadviesgesprek bij ons aan. Dat zijn positieve ontwikkelingen die bijdragen aan een weloverwogen studiekeuze en uitval helpen voorkomen.” 

Een bezoek aan de Open Dag is vaak de eerste stap in de zoektocht naar een opleiding en het toekomstige beroep. Afgestudeerden van de NHL hebben de grootste kans op het vinden van een baan ten opzichte van de noordelijke collega-hogescholen. 94 procent van de NHL-afgestudeerden vindt anderhalf jaar na afstuderen een baan op hbo-niveau, zo blijkt uit de HBO-Monitor, een jaarlijks onderzoek dat wordt uitgevoerd door het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA).

Naast de Open Dag organiseert de NHL tal van evenementen en studiekeuze-activiteiten om scholieren te helpen bij hun studiekeuze. Dit begint al bij de Wegwijsdag voor scholieren uit 3-havo en 4-vwo waarbij zij hulp krijgen bij hun profielkeuze. Daarnaast heeft NHL Hogeschool het platform life@nhl. Hier kunnen scholieren online een vraag stellen aan vier NHL-studenten of via hun blog een kijkje nemen in het studentenleven aan de NHL.

© Nationale Onderwijsgids