Normal_studenten_computer_computerlab_online_digitaal

Tijdens Dé Onderwijsdagen heeft SURFnet de winnaars van de Innovation Challenge ‘ICT en Onderwijs’ bekendgemaakt. Tien duo’s, bestaande uit student en docent, ontvingen van SURFnet een bedrag van 10.000 euro. De winnaars krijgen nu zes maanden de tijd om hun innovatieve idee in de praktijk te brengen. Het gaat om experimenten die een toepassing, product of dienst opleveren waar studenten en docenten in het hoger onderwijs direct baat bij hebben. Ze worden daarbij begeleid door experts. Dit meldt SURFnet.

Een overzicht van alle winnaars en hun ideeën is te vinden op innovationchallenge2015.surf.nl. In totaal hebben 38 duo’s een voorstel ingediend en na een online reviewperiode is de top 20 doorgegaan naar de finale. Deze 20 best beoordeelde inzendingen hebben een pitch gehouden voor een kritische jury: Simon Theeuwes (Interstedelijk Studenten Overleg), Stefan Wirken (Landelijke Studenten Vakbond), Valerie Frissen (SIDN fonds), Tom Demeyer (Waag Society) en Alexander Blanc (SURFnet). Zij selecteerden de tien winnende voorstellen op basis van innovativiteit, creativiteit, potentie om het onderwijs te verbeteren, uitvoerbaarheid en professionaliteit.

Via de Innovation Challenge maken duo’s van docenten en studenten in het hoger onderwijs kans op 10.000 euro. Dit bedrag wordt beschikbaar gesteld voor experimenten die innovatieve ICT-toepassingen inzetten om flexibel en gepersonaliseerd onderwijs te stimuleren, dat aansluit bij de individuele leerbehoeften van studenten. SURFnet is een ict-samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs en onderzoek en zet zich in voor goede betrouwbare ict-voorzieningen voor deze doelgroep.

© Nationale Onderwijsgids