Normal_hbo-opleiding-studie_examen_geslaagd_diploma

Hogeschool Inholland wil hoogopgeleide asielzoekers met een status helpen bij hun integratie in de Nederlandse samenleving. Dat zegt bestuursvoorzitter Jet de Ranitz in een interview met BNR. De Ranitz wil dat het voor deze groep mogelijk wordt om hun buitenlandse diploma's zo snel mogelijk om te zetten naar Nederlandse papieren. Dit meldt BNR.

De hbo-instelling werkt samen met de UAF, de stichting voor vluchteling studenten die hoger opgeleide vluchtelingen begeleidt. Ook heeft de hogeschool de hulp ingeschakeld van Nuffic, de organisatie voor de internationalisering in het hoger onderwijs. Voor het omzetten van de de diploma's zo snel mogelijk te kunnen valideren opdat de vluchtelingen aan Inholland met een studie kunnen beginnen, vertelt De Ranitz.

De bestuursvoorzitter vindt het belangrijk dit proces snel op poten te zetten. “We zien dat de aantallen nu vele malen groter zijn dan voorheen, dus we zijn nu met elkaar en met alle universiteiten in gesprek hoe we dat zo goed mogelijk kunnen begeleiden.” De begeleiding zal overigens verder gaan dan toelating tot het hoger onderwijs. Mogelijk zal de hogeschool ook taal- en schakelcursussen aan gaan bieden voor asielzoekers.

© Nationale Onderwijsgids