Normal_studenten_collegezaal
Studenten van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen hebben zich de afgelopen maanden verdiept in het noordelijk bedrijfsleven en de vraagstukken die daar spelen. Op dinsdag 29 september brengen ze hun advies uit aan 20 noordelijke bedrijven. 
 
In het voorjaar startten de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool, in samenwerking met VNO-NCW MKB Noord en gemeente Groningen, een traject waarbij noordelijke mkb-bedrijven interessante business cases konden indienen om daar samen met de studenten van gedachten over te wisselen. Een groot aantal bedrijven meldde zich hiervoor  aan. Uiteindelijk zijn daar 20 boeiende cases uit geselecteerd, waar de studenten zich de afgelopen maanden over hebben gebogen. Op 29 september brengen ze hun advies uit aan de betrokken bedrijven. Een vakkundige jury onder leiding van wethouder Joost van Keulen beloont de beste case. 
 
“We willen graag meer samenwerken met het mkb”, zegt Karel Jan Alsem, lector Marketing Hanzehogeschool.  “Met deze dag zetten we de deur open naar het noordelijk bedrijfsleven zodat zij de hogere onderwijsinstellingen in het Noorden actief op kunnen zoeken. Daarnaast biedt dit een mooie gelegenheid voor studenten om kennis te maken met hun toekomstige werkveld”.  Ook Alfred Welink, voorzitter van VNO-NCW MKB Noord, is blij met het initiatief. “Door samen te werken kunnen we gezamenlijk werken aan vooruitgang. De verbinding met het onderwijs is daarbij van wezenlijk belang. Ondernemerschap is goed voor de economie en het belangrijk dat zowel de kennisinstellingen als het bedrijfsleven daar op inspelen.”
 
Vanuit de opleidingen Commerciële Economie (Hanzehogeschool Groningen) en de Master Small Business & Entrepreneurship (RUG) zijn zo’n 65 studenten betrokken bij deze dag.
 
© Nationale Onderwijsgids