Normal_schrijven_studie_studenten

Hogeschool Windesheim krijgt de hoogste waardering van studenten van alle grote hogescholen in Nederland. Avans is gekozen tot de beste middelgrote hogeschool. Dat blijkt uit ranglijst van 'beste studies 2015' van opinieblad Elsevier. Het blad baseert de ranking op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête(NSE). Dit melden de Stentor en BN DeStem. 

Voorzitter Albert Cornelissen van het College van Bestuur van Windesheim is blij me dit resultaat: “Vooral omdat het de studenten zijn die de kwaliteit van ons onderwijs en onze docenten zo hoog waarderen”.  Elsevier vergeleek ook de beoordelingen door studenten van afzonderlijke opleidingen. Ook dan scoort Windesheim hoog: 38 van de opleidingen aan de Zwolse hogeschool behoren tot de top 3 van beste hbo-studies, waarvan 15 opleidingen op plek 1 staan.

Avans is niet voor de eerste keer uitgeroepen tot beste middelgrote hbo-instelling. Ook in 2013 en 2014 behaalde de Bredase opleiding de eerste plaats. Tien opleidingen van Avans worden daarnaast als beste in hun categorie beoordeeld. Bestuursvoorzitter Paul Rüpp is trots maar plaatst toch ook vraagtekens bij de categorie-indeling die Elsevier aanhoudt. Avans is met 29.000 studenten en 54 opleidingen namelijk groter dan Windesheim.

© Nationale Onderwijsgids