Logo_free-vector-fontys-hogescholen_069841_fontys-hogescholen

Paralympisch kampioen Bibian Mentel is op 6 oktober te gast in het Fontys Denk Groter Debat. De snowboardster gaat in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven in gesprek met studenten van onder andere Fontys Paramedische Hogeschool en Fontys Hogeschool HRM en Psychologie. Dat meldt Fontys Hogeschool.

Bibian Mentel verloor op 27-jarige leeftijd haar onderbeen door kanker. Ze behoorde op dat moment tot de Nederlandse snowboardtop en stond op het punt zich te plaatsen voor de Olympische Winterspelen in Salt Lake City (2002). Vier maanden na haar amputatie stond ze weer op haar snowboard en zeven maanden later was ze weer Nederlands Kampioen bij de validen.

Naast haar sportcarrière zet Bibian Mentel zich onder andere in voor haar eigen Mentelity Foundation. Die stimuleert en enthousiasmeert kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking om te sporten. Daarnaast wil de foundation de algemene beeldvorming over mensen met een lichamelijke beperking op een positieve manier verbeteren.

Denk Groter Debatten zijn ontmoetingen tussen Fontysstudenten en toppers uit politiek, sport, entertainment en bedrijfsleven. De debatten, die worden gepresenteerd door onderwijskundige Marcel van Herpen, worden live uitgezonden via internet en daarna op Omroep Brabant televisie. In de afgelopen jaren waren onder andere Mark Rutte, Ruud van Nistelrooij en prinses Laurentien te gast. Het Denk Groter Debat met Bibian Mentel vindt op 6 oktober om 16.00 uur plaats in het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven. Op www.fontys.nl/denkgroterdebat is meer informatie over het debat en het aanmeldingsformulier te vinden. De toegang is gratis.

© Nationale Onderwijsgids