Logo_logo_han

Drs. Menno Pistorius is door het College van Bestuur van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) benoemd tot directeur van de Faculteit Educatie. De benoeming gaat in per 1 oktober 2015. Onder meer het Instituut voor Leraar en School, de pabo en verschillende hbo-masters onder meer op het gebeid van Educatie behoren tot de faculteit. Dit meldt de HAN. 

Pistorius volgt Titia Bredée op, die sinds 1 mei 2015 voorzitter is van het CvB van de Hogeschool iPabo te Amsterdam/Alkmaar.

Passie voor onderwijs is een rode draad in het cv van Pistorius. Hij is en was betrokken als docent, als leidinggevende in het zorgonderwijs, in medezeggenschapsraden in het primair onderwijs en als vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van een cluster van scholen in het voortgezet onderwijs. Op landelijk niveau heeft Pistorius bestuurlijke ervaring als voorzitter van het Sectorale Adviescollege Hoger Gezondheidsonderwijs (HGZO). 

Het College van Bestuur van de HAN stelt dat zij er alle vertrouwen in heeft dat de Faculteit Educatie met Pistorius een gedreven, betrokken en bekwame directeur krijgt. Iemand die met hart voor onderwijs, medewerkers en studenten zal bijdragen aan een aansprekende onderwijs- en onderzoekscultuur en ervoor kan zorgen dat de faculteit haar positie in Nederland verder uitbouwt. 

© Nationale Onderwijsgids