Normal_rss_entry-6002

(ANP) - Het programma TreurTeeVee is dit jaar geëindigd als publiekslieveling van 3Lab, het zomerproject waarbij jong televisietalent zich mag bewijzen op de nationale televisie. Circus Treurdier, dat de sketch-serie bedacht, is een collectief dat bestaat uit jonge (muziektheater)makers afgestudeerd aan theateropleidingen in Amsterdam en Maastricht. Het absurdistische sketch-programma kreeg van de kijkers een eindwaardering van een 8,2 en liet daarmee de andere 3LAB-programa's van deze editie achter zich. Dat heeft de VPRO woensdag bekendgemaakt.

Ook recensenten waren enthousiast over TreurTevee. De NRC noemde het in een recensie "de enige 3Lab-productie van dit jaar waar ik meer van wil zien. Het grootste deel van 3Lab is bar en boos". Het Parool prees TreurTeeVee als "het meest bizarre, ontwrichtende en opvallende programma van 3Lab tot nu toe".

De aflevering Seksualiteit van TreurTevee werd op 13 augustus uitgezonden. De serie werd vorig jaar ontwikkeld als online-project. Circus Treurdier bedacht de serie. Bekende namen zijn Ellen Parren (die eerder in Jeuk! en Missie Aarde speelde), Jan Paul Buijs (Klokhuis) en Peter van Rooijen (Villa Achterwerk).

De makers omschrijven TreurTeeVee als een "een kruising tussen Theo en Thea en Twin Peaks". De sketches gaan allemaal over bewoners van een grote, moderne stad die met hun ziel onder hun arm rondlopen. De meeste personages die in de serie voorkomen, waren ook eerder te zien in theatervoorstellingen van Circus Treurdier. De serie, die door middel van crowdfunding werd gefinancierd, trok online al veel kijkers. De zes nieuwe afleveringen die vermoedelijk na de hoge waarderingen in productie worden genomen, gaan over ziekte, kunst, verlegen zijn, criminaliteit, roem en dom zijn.