Normal_werk_studie_studeren_jongeren

Met het platform eFaqt zouden studenten 60 procent beter en sneller leren. De bedenker van het platform is Christiaan Henny, hij vond een effectieve manier van studeren en wilde dit via het platform delen met andere studenten en scholieren. In de effectieve manier staat de gouden driehoek van studeren centraal: herhalen, structuur en jezelf vragen stellen. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

“Ik was geen uitblinkende student en haalde geen hoge cijfers”, zegt Christiaan Henny. “Op een gegeven moment kreeg ik daarom een studiecoach. Hij legde me uit hoe ik moest leren en daarna haalde ik steeds heel hoge cijfers. Het is eigenlijk zo gemakkelijk, je moet het alleen even doorhebben.” Vijf jaar geleden is Henny begonnen in Groningen en is al snel met de startup eFaqt naar Amsterdam verhuisd. Inmiddels zijn er 70.000 gebruikers.

Volgens Henny is verkeerd leren de grootste reden dat studenten uitvallen. Ze krijgen dure boeken en goede docenten, maar daarna moeten ze het zelf doen, zegt Henny. Met het platform zouden de studenten de stof beter onthouden en begrijpen. “Negentig procent van de studenten weet niet eens hoe het boek heet waaruit de studeren. Het is alsof je naar Frankrijk rijdt maar de route niet kent. Je hebt totaal geen overzicht en structuur”, vertelt Henny.

Het platform eFaqt is een online notitieboek waarin de gebruiker samenvattingen maakt, maar ook gebruik maakt van mindmaps, flashcards en herhalingsoefeningen. Alles kan gedeeld worden met studiegenoten. Volgens Henny is van alle trucjes die gebruikt worden in het platform wetenschappelijk bewezen dat ze werken. De simpele versie van eFaqt is gratis, een uitgebreidere versie kost vijf euro per maand.

© Nationale Onderwijsgids