Normal_geslaagd_afgestudeerd_slagen_diploma

De verkiezing Afstudeerder van het Jaar 2015 is weer van start. Deze verkiezing is voor iedereen die dit jaar is afgestudeerd aan een universiteit of hogeschool. Er wordt gezocht naar een afstudeerder die iets bijzonders heeft gepresteerd tijdens haar of zijn studietijd, bijvoorbeeld op het gebied van studieresultaten, bestuurswerk of reizen. Dat meldt Inholland Hogeschool.

Afstudeerders die zich willen aanmelden moeten eerst een aantal vragen over zichzelf beantwoorden. Hierin geven de deelnemers aan waarom zij in aanmerking moeten komen voor de hoofdprijs die bestaat uit een stage bij een topwerkgever in Londen (waaronder eBay, L'Oreal, Sony en Google), een geldprijs van 1,250 euro en een cv-clinic met een bekende ondernemer.

Organisator van de verkiezing is vacaturewebsite Adzuna. Het doel van de verkiezing is de afstudeerders de gelegenheid te geven om zich in de schijnwerpers te zetten. De organisator denkt dat de verkiezing, los van de prijzen voor de winnaar, een waardevolle ervaring kan zijn voor de studenten waarmee ze zich kunnen voorbereiden op de uitdaging van solliciteren op de huidige arbeidsmarkt.

Vorig jaar werd de verkiezing voor het eerst internationaal gehouden. Toen hebben er in totaal meer dan duizend studenten uit verschillende landen meegedaan. Afgestudeerde studenten kunnen zich tot 22 augustus aanmelden. Daarna worden de finalisten bekendgemaakt en vindt er een ronde plaats waarin op de finalisten gestemd kan worden. In september wordt de winnaar verkozen. 

© Nationale Onderwijsgids