Normal_jongeren2423

Maar liefst 1.115 jongeren vonden in de afgelopen twee jaar een baan, leerwerkplek of stage via het regionale Actieplan Jeugdwerkloosheid: reden genoeg om hier in 2015 – 2016 mee door te gaan, vindt gemeente Utrecht. Om deze aanpak succesvol voort te kunnen zetten heeft het Actieplan regionale initiatieven nodig. Daarom hebben de samenwerkende gemeenten 250.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor regionale initiatieven die bijdragen aan het terugdringen van de jeugdwerkloosheid in de regio Utrecht-Midden, zo meldt de gemeente Utrecht.

De subsidie is bedoeld voor initiatieven die zich richten op een baan, stage of leerwerkplek voor jongeren in de leeftijd van 15 tot 27 jaar in de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden. Specifiek voor jongeren die werkloos zijn of werkloos dreigen te raken, en jongeren die op school dreigen uit te vallen. Samen met deze initiatiefnemers willen we de jeugdwerkloosheid in de regio Utrecht-Midden terugdringen. Het Actieplan Jeugdwerkloosheid heeft voor de jaren 2015-2016 drie duidelijke doelen opgesteld. Allereerst jongeren beter kwalificeren voor de arbeidsmarkt, daarnaast jongeren in kwetsbare posities begeleiden naar werk en tot slot het fit houden van jongeren voor de arbeidsmarkt.

Geïnteresseerden kunnen tot 1 september 2015 een aanvraag voor subsidie indienen. Het is belangrijk dat de activiteiten worden uitgevoerd tussen 1 september 2015 en 1 januari 2017. Het totaal beschikbare budget is 250.000 euro. De aanvraag moet bestaan uit een activiteitenplan en gespecificeerde begroting en kan worden ingediend via het subsidieaanvraagformulier.

Na 1 september worden alle subsidieaanvragen beoordeeld. Het ideale initiatief betrekt jongeren bij de uitvoering van de subsidieactiviteiten en werkt daarbij samen met andere partijen. Efficiëntie en effectiviteit zijn belangrijk. Het doel is om zoveel mogelijk jongeren te bereiken met de inzet van zo min mogelijk middelen. Tot slot is het belangrijk dat de aanvrager in de toekomst, ook zonder subsidie van het Actieplan Jeugdwerkloosheid verder kan gaan met de activiteiten.

© Nationale Onderwijsgids