Normal_copyright_stockfreeimages_sleutels_kamer_studentenkamer_nieuwe_woning_

Vanaf 15 augustus 2015 zal Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting Delft gefaseerd haar tweede project opleveren; de Studentenpaviljoens Aan ’t Verlaat. Dit gebouw van GGZ Delfland zal tien jaar lang circa 130 studenten huisvesten, waarvan het merendeel internationaal zal zijn. Hiermee wordt het enorme kamertekort onder internationale studenten in Delft verminderd. Dat meldt SHS Delft.

De TU Delft wordt steeds populairder in het buitenland, waardoor ten opzichte van vorig jaar het aankomende studiejaar 40 procent meer internationale studenten naar Delft komen. Voor deze circa 2000 studenten is onvoldoende huisvesting beschikbaar, waardoor er een groot tekort wordt verwacht. Om dit acute maatschappelijke probleem aan te pakken heeft SHS Delft in samenwerking met de TU Delft besloten om de eerste twee jaar het overgrote gedeelte van de kamers in te richten voor internationale studenten.

Na deze twee jaar komen er meer Nederlandse studenten te wonen, waardoor een evenwichtige mix tussen Nederlandse en internationale studenten zal ontstaan. Deze studenten komen in traditionele studentenhuizen te wonen, waarbij ze woonkamer en keuken delen en er ontmoetingsruimte voor de studenten wordt gecreëerd. Hierdoor krijgt de internationale student de kans om het echte Delftse studentenleven te ervaren. De paviljoens liggen in een zeer groene omgeving met verscheidene hofjes waar de studenten kunnen studeren, ontspannen en barbecueën.

Het complex wordt tijdelijk herontwikkeld en zal na circa tien jaar weer terug worden gegeven aan de eigenaar, GGZ Delfland. In de tussentijd ontvangt GGZ Delfland huur voor een gebouw wat anders leeg zou staan. Dit alles is mogelijk dankzij de vernieuwde crisis- en herstelwet die eind vorig jaar van kracht is geworden. Deze wet heeft ook de ontwikkeling van de Studentenflat Aan ’t Verlaat mogelijk gemaakt, het eerste project van SHS Delft. Dat project is nog geen half jaar geleden officieel geopend door minister Blok.

© Nationale Onderwijsgids