Normal_copyright_stockfreeimages_sleutels_kamer_studentenkamer_nieuwe_woning_

Studentenhuisvester Duwo zorgt ervoor dat er de komende twee jaar bijna 1400 extra studentenwoningen in Amsterdam bij komen. Speciaal voor studenten en jonge starters worden in Nieuw-West en Zeeburg woningen opgeleverd. Net buiten de ring zullen er meer dan 1000 woningen bijkomen. Dat meldt Duwo.

Het grootste woningcomplex dat opgeleverd wordt bevat studio's variërend in oppervlakte van 22 tot 37 vierkante meter. Ook zijn er enkele grotere woningen te huren van 41 vierkante meter. De oplevering en de bewoning door de eerste studenten staat voor januari 2017 gepland. Op Zeeburgereiland in Amsterdam-Oost staat een studentenflat gepland met 364 kamers. De prijzen zijn relatief betaalbaar voor Amsterdamse begrippen; vanaf 315 euro per maand.

Studentenblad Folia heeft een aantal vragen over de woningen op Zeeburgereiland. Nu worden daar 750 studenten tijdelijk gehuisvest in voormalige asielzoekerswoningen. Hiervan neemt Duwo 235 studenten voor haar rekening. Maar de woningen blijven beschikbaar tot 2021, dus na vijf jaar zullen de studenten er weer uit moeten. Het is nog niet duidelijk of dit ook geldt voor de overige studenten in de nieuw te bouwen woningen van Duwo. Volgens de Gemeente Amsterdam gaat het tijdelijke complex op Zeeburgereiland op termijn verhuizen naar een definitieve locatie.

Amsterdam kampt nog steeds met een flink tekort aan studentenwoningen. Daarom worden er naast deze projecten ook nog verschillende kantoorpanden omgebouwd tot studentencomplexen en zijn er andere studentenwoningen aan de Amstel in ontwikkeling. 

© Nationale Onderwijsgids