Normal_werk_studie_studeren_jongeren

Tien hbo-studenten zijn genomineerd voor de GasTerra Energizer Award 2015 (GTEA). Vandaag nemen de studenten het tegen elkaar op tijdens het GTEA Event. Uit de genomineerden worden de drie meest innovatieve afstudeeropdrachten op het gebied van duurzaamheid gekozen. Dat meldt de Vereniging Hogescholen. 

De GTEA wordt georganiseerd door GasTerra voor alle hbo-studenten die aan een Nederlandse hogeschool afstuderen. Het bedrijf wil met de Award studenten van het hbo betrekken bij het energievraagstuk. Alle studenten die een afstudeeropdracht over duurzaamheid hebben gedaan, konden ze inzenden. Uit alle inzendingen heeft GasTerra tien inzendingen geselecteerd.

Niet alleen techniek studenten houden zich bezig met duurzame energie. Er zitten ook genomineerden tussen die bijvoorbeeld een economische of een sociaal agogische opleiding volgen. De finale die vandaag plaatsvindt in het full dome 3-D theater Infoversum in Groningen, wordt geleid door Art Rooijakkers. De jury zal onder leiding van Thom de Graaf, voorzitter Vereniging Hogescholen, de drie prijswinnaars uitkiezen. De top drie ontvangt respectievelijk 5000, 2500 en 1000 euro. 

© Nationale Onderwijsgids