Normal_geld_briefjes2

Albert Cornelissen en Jan Willen Meinsma, twee topbestuurders van hogeschool Windesheim, hebben tonnen gekregen van de hogeronderwijsinstelling. In de afgelopen vier jaar hebben de mannen 364.000 euro gedeclareerd. Daarbovenop hebben de twee bestuurders een salaris van 210.000 en 178.000 euro per jaar ontvangen. Dit meldt de Stentor.  

Cornelissen is voorzitter van het college van bestuur van Windesheim, terwijl Meinsma lid is van dit college. In 2014 hebben de twee topbestuurders 88.000 euro gedeclareerd. 54.000 euro van dit bedrag zou betaald zijn voor binnenlandse reiskosten. 25.000 euro is gedeclareerd onder de post 'overige kosten'. Hogeschool Windesheim laat in een reactie weten dat de Raad van Toezicht de declaraties goedgekeurd heeft. 
 
De Centrale Medezeggenschapsraad heeft het college van bestuur om opheldering gevraagd. Voorzitter van de raad Roger Linger: “Wij vinden de declaraties opvallend hoog. We hebben navraag gedaan bij het college van bestuur en voorlopig besloten geen formele stappen te nemen. Wel houden we de declaraties komend jaar goed in de gaten."
 
Universiteiten en hogescholen moeten sinds 2011 de declaraties van het college van bestuur in het jaarverslag zetten. 
 
© Nationale Onderwijsgids