Logo_2213314

Bachelorstudenten van universiteiten en hogescholen kunnen zich nog één week opgeven voor de Student Research Conference (SRC). De SRC is een jaarlijks terugkerend evenement dat bacheloronderzoek in de schijnwerpers zet. Met de conferentie, een initiatief van onder meer de Vereniging van Universiteiten (VSNU), wordt bacheloronderzoek breder zichtbaar gemaakt en krijgen studenten de kans om een dag te proeven van het leven van een onderzoeker. Dit meldt de Student Research Conference. 

Studenten die voor 6 juli hun bachelorscriptie of -onderzoek af hebben, kunnen deze insturen om mee te doen aan de wedstrijd voor het beste bacheloronderzoek. Deelnemers moeten hun paper voor 6 juli insturen. Het maakt niet uit voor welke discipline het onderzoek of de scriptie is gedaan. Ook maakt SRC geen onderscheid tussen praktijkgericht of fundamenteel onderzoek. De scripte of het onderzoek moet in de afgelopen twee jaar gemaakt zijn. 
 
Alle inzendingen worden beoordeeld door een reviewcommissie, bestaand uit hoogleraren, professoren en lectoren. Een aantal studenten mag hun paper presenteren op een wetenschappelijke conferentie. De reviewcommissie bezoekt ook de workshops gegeven op de conferentie. Wanneer de student geselecteerd is, wordt de paper tevens gepubliceerd in het eerste open access e-journal van de SRC. Voor 4 studenten is daarnaast een hoofdprijs van 1500 euro weggelegd. Ook worden er prijzen van 1000 euro en 500 euro uitgereikt. De Student Research Awards worden op 11 november uitgereikt, tijdens de Student Research Conference. 
 
Kijk op studentresearchconference.nl voor meer informatie of om je op te geven voor deelname. 
 
©Nationale Onderwijsgids