Normal_nazihakechouhjpg

Twee studenten hebben de ECHO Award in ontvangst mogen nemen, in de categorie ECHO Award hbo en ECHO Award wo. Op donderdag 21 mei, de Internationale Dag van Culturele Diversiteit, zijn de ECHO Awards 2015 uitgereikt, een landelijke stimuleringsprijs voor excellent multicultureel talent in het hoger onderwijs. De winnaars zijn beoordeeld op hun studieprestaties, hun bruggenbouwers- en leiderschapscapaciteiten en hun maatschappelijke bijdrage. Dat meldt het Expertisecentrum Diversiteitsbeleid. 

De winnares van de ECHO Award hbo is een Marokkaanse student Naziha Kechouh, zij studeert Trade Management gericht op Azië aan de Hogeschool Rotterdam. Kechouh heeft ervaringen als oprichter van Hijabers Community NL, peercoach. Als student heeft zij bijna een jaar in Indonesië gewoond en momenteel is ze werkzaam als docent aan de hogeschool.

De winnares  van de ECHO Award wo is Tirza Snoijl, Surinaamse studente Sociologie - International Migration and Social Cohesion aan de Universiteit van Amsterdam. Snoijl weet op bijzondere wijze haar maatschappelijke betrokkenheid te combineren met excellente studieresultaten en het moederschap. Ze heeft een heldere toekomstvisie op diversiteit in het hoger onderwijs en haar eigen rol daarin.

De winnaars werden bekend gemaakt door Andrée van Es, voorzitter van de Nationale UNESCO Commissie en oud wethouder van de Gemeente Amsterdam. De studenten mogen deze zomer een volledig verzorgde summercourse aan de University of California Los Angeles (UCLA) volgen in Los Angeles.

De ECHO Foundation biedt onder andere een platform aan deze zeer talentvolle studenten om hun persoonlijke ontwikkeling en actieve maatschappelijke betrokkenheid extra te stimuleren en in te zetten voor de kenniseconomie, het onderwijs, de arbeidsmarkt en de multiculturele samenleving in Nederland.

© Nationale Onderwijsgids