Normal_samenwerken_handen_schudden

De gemeente Arnhem, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) hebben woensdag afspraken gemaakt om Arnhem nog nadrukkelijker op de kaart te zetten als studiestad. In 2014 sloot de gemeente al een dergelijke partnership met ArtEZ, de hogeschool van de Kunsten. Nu ook met de twee andere hogescholen afspraken zijn gemaakt heeft de gemeente met alle drie de hogescholen in de stad een convenant. Dit meldt de gemeente Arnhem. 

Uitgangspunt van de gesloten partnerships is het besef dat onderwijsinstellingen en hun studenten belangrijk zijn voor Arnhem. Ze zorgen immers voor innovatie, werkgelegenheid en dynamiek in de stad. 
 
De partijen hebben afspraken gemaakt op verschillende gebieden: zo wordt gesproken over het zorgen voor voldoende woonruimte voor studenten. De komst van bijna 300 studentenwoningen is daarvan een goed voorbeeld. Ook de ontwikkeling van een 'gezamenlijke' campus staat hoog op de agenda, waarbij onder andere wordt gedacht aan een betere bereikbaarheid ervan. Ook de samenwerking tussen de onderwijsinstellingen en de gemeente zal worden versterkt. Verder wordt er concreet gesproken over een gezamenlijk programma in de binnenstad tijdens de introductieweek van het nieuwe hogeschooljaar.  
 
Bestuursvoorzitter HAN Kees Boele: "De verbinding met de Gemeente Arnhem en de andere onderwijsinstellingen is belangrijk voor de HAN. Denk hierbij aan versterking van onderwijs in innovatieve economische sectoren passend bij Arnhem, zoals het cluster Energie en Milieutechnologie, de zakelijke dienstverlening en bijvoorbeeld sport. Daarnaast leveren we als HAN graag onze bijdrage aan maatschappelijke thema’s: studenten van de faculteit Economie & Management die helpen met het invullen van belastingformulieren, Pabo-studenten die ondersteuning kunnen bieden aan mensen die laaggeletterd zijn, studenten Sociale Studies die een rol kunnen spelen bij wijkgerichte dienstverlening. Ook op deze manier willen we betekenisvol voor Arnhem zijn."  
 
© Nationale Onderwijsgids