Normal_bejaard_dementie_oud_handen_zorg_euthanasie_

Het zorgproject 'De Woonstudent' van Woon- en zorgcentrum Humanitas Deventer heeft de Univé Paludanus Prijs 2014 gewonnen. In het project helpen studenten ouderen in ruil voor gratis woonruimte, met als doel om het welzijn van de bewoner van het Woon- en Zorgcentrum te verbeteren. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland.

De studenten verzorgen voor 160 ouderen onder andere de broodmaaltijd, geven computerles en organiseren spelmiddagen en workshops. Het is de bedoeling dat de jongeren dertig werkuren per maand leveren. “Ik ben ontzettend blij met deze prijs en trots op de studenten en onze bewoners”, zegt bestuurder Gea Sijpkens van Humanitas Deventer. “We willen deze verbintenis tussen jong en oud voortzetten en verder uitbouwen. Hoe weten we nog niet precies, maar deze erkenning en aandacht voor ons mooie project gaat daar zeker aan bijdragen.”

De Paludanus Prijs is bedoeld voor een instelling, organisatie of persoon die met een zorgproject een zichtbaar resultaat levert aan de verbetering van de kwaliteit van de zorg. De genomineerden Humanitas, Hogeschool Utrecht en Radboudumc kregen op 20 april de kans om de jury, onder leiding van Tweede Kamerlid Pia Dijkstra, te overtuigen van hun innovatieve idee. De winnaar krijgt 10.000 euro en een onderscheiding.

© Nationale Onderwijsgids