Normal_studenten_collegezaal_mooi

Avans Hogeschool, De Haagse Hogeschool, Fontys Hogescholen, Hogeschool Rotterdam en Zuyd Hogeschool starten in het studiejaar 2015/2016 gezamenlijk met de nieuwe opleiding Mens en Techniek. Dinsdag 31 maart is de officiële kick-off op Avans Hogeschool aan de Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg. Dit meldt Avans Hogeschool.

De onderwijsinstellingen bundelen hun krachten om toekomstige studenten beter onderwijs te bieden. Het plan is om onder andere gezamenlijk minors te ontwikkelen, docenten uit te wisselen, elkaar te betrekken bij de afstudeertrajecten en studenten van verschillende disciplines op projectbasis samen te laten werken.

"Door de krachten te bundelen zullen de studenten en docenten nog beter in staat zijn om steeds complexer wordende vraagstukken op het snijvlak van mens en techniek te beantwoorden", stelt Willem Looije, voorzitter van het landelijk overleg Mens en Techniek.

De samenwerkende hogescholen bieden binnen de bachelor Mens en Techniek vijf differentiaties aan. Allemaal opleidingen op het snijvlak van techniek en gezondheid, maar elk met een eigen accent. Ze leiden ingenieurs op. Variërend van een meer technische invalshoek tot de nadruk vooral op gezondheidszorg.

De huidige vijf opleidingen die samen verder gaan onder de noemer Mens en Techniek zijn:
Bewegingstechnologie (De Haagse Hogeschool), Biometrie (Zuyd Hogeschool), Gezondheidstechnologie (Hogeschool Rotterdam), Orthopedische Technologie (Fontys Hogescholen) en Gezondheidstechnologie (Avans Hogeschool).

Op de officiële kick-off houdt de directeur van de Academie voor Gezondheidszorg van Avans Hogeschool het werkomstwoord. Dit wordt gevolgd door een lezing door Bas Haring over 'techniek: schrikbeeld of zegen?'. Hierna komt Rolf Schrama, paralympisch zeiler aan het woord, hij gaat het hebben over 'ambitie brengt je overal'. Vervolgens is de kick-off van de opleiding Mens en Techniek. Op deze dag is ook een informatiemarkt te bezoeken met stands van de opleidingen en de betrokken lectoraten. Aanmelden voor de kick-off kan hier

© Nationale Onderwijsgids