Logo_hogeschool_leiden_logo

96 eerstejaarsstudenten Informatica van de Hogeschool Leiden deden op 20 maart een recordpoging met hun Kinetic Sculpture 'ShrubBRERRY'. De poging is geslaagd. Binnenkort wordt de recordpoging ingediend bij het Guiness Book of Records. Dit meldt de Hogeschool Leiden.

Het kunstwerk wat de studenten gemaakt hebben bestaat uit 96 individuele mini computers, zogenaamde Raspberry Pi's. Deze zijn door de studenten geprogrammeerd om ieder een eigen bal aan te sturen. Het resultaat is een kunstwerk waarin 96 dansende ballen een kinetische beweging laten zien. De studenten hadden één week de tijd om hun Raspberry Pi zo te programmeren dat de verkregen componenten konden worden aangestuurd. Deze componenten moesten worden gemonteerd op een door de school geprint 3D frame.

Het project werd gedaan in de 'Challenge Week' van de opleiding Informatica, een onderwijsvorm waarin studenten uitgedaagd worden om onder hoogspanning een topprestatie te leveren. Het laat de studenten kennismaken met de specialisatie Mediatechnologie. Tijdens de week wordt ook het samenwerken, doorzettingsvermogen en stressbestendigheid getest. 

© Nationale Onderwijsgids