Normal_dj2_muziek

De succesvolle dance-ondernemers Duncan Stutterheim en Jan Maarten Hartong vonden het tijd dat er een dance-opleiding kwam. Ze kwamen met The School of House, wat een soort filmacademie voor de dancewereld moet worden. The School of House richt zich op dj's, producers en mensen die een mbo- of hbo-opleiding in de eventindustrie hebben afgerond. De opleiding biedt masterclasses en courses aan. Dit meldt de Volkskrant.

Jan Maarten Hartong staat bekend als dj Jama achter de draaitafels. Hij kwam met het idee voor The School of House. Duncan Stutterheim, groot geworden met feesten als Sensation en Mysteryland, sloot zich aan als investeerder. Hij verkocht onlangs zijn onderneming ID&T voor 100 miljoen euro aan het Amerikaanse SFX. “Er is behoefte aan een bredere opleiding voor de dancewereld. Veel producers lopen met een harde schijf vol goede muziek, maar de moed zakt ze in de schoenen als ze op zoek gaan naar het juiste label. Wij bieden een netwerk”, vertelt Stutterheim.

Er zijn al afspraken gemaakt met Nyenrode New Business School en met een aantal roc-opleidingen om lesprogramma's te ontwikkelen. Ook het Conservatorium van Amsterdam heeft al met The School of House om de tafel gezeten. Zij willen ook een meerjarige danceopleiding oprichten. “Dat is de droom. De ultieme waardering van de dance als volwassen muziekgenre. Maar voordat zoiets van de grond komt, ben je jaren verder”, aldus Stutterheim.

Een masterclass kost tussen de 65 en 125 euro. Voor courses liggen de prijzen rond de 795 euro. De inschrijvingen zijn inmiddels begonnen. 

© Nationale Onderwijsgids